Briljante mislukkingen

(c) Effcom Management B.V.

Briljante mislukkingen

Een aantal maanden geleden heb ik een presentatie bijgewoond van Paul Louis Iske. Behalve hoogleraar Open Innovatie & Business Venturing aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht is het Chief Failure Officer van het Instituut voor Briljante Mislukkingen.

Paul Iske legt in zijn presentatie en zijn boek uit hoe belangrijk het is een omgeving te creëren waarin het voor mensen heel vanzelfsprekend is om lessen te trekken uit hun mislukte activiteiten en die lessen vervolgens te delen met anderen om te voorkomen dat zij tegen hetzelfde aanlopen.

Zijn belangrijkste boodschap is: durven mislukken is belangrijk! Mislukkingen zijn onvermijdelijk en zelfs noodzakelijk om vooruit te komen. Paul Iske roept dan ook op voor voorzichtigheidsreductie.

Een Briljante Mislukking is een poging om waarde te creëren waarbij geen vermijdbare of verwijtbare fouten zijn gemaakt en desondanks het oorspronkelijk gewenste resultaat niet is behaald. Er is geleerd en de leerervaringen worden gedeeld.

Het boek geeft veel voorbeelden van Briljante Mislukkingen, biedt concepten en theoretische onderbouwing en bevat de nodige gastbijdragen.

Een inspirerend boek dat je helpt anders te kijken naar wat je altijd ‘fout’ of ‘mislukt’ hebt genoemd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.